Hormon insulin omogucava celijama naseg organizma da kao izvor energije upotrebljavaju glukozu, koja se uglavnom dobija iz ugljenih hidrata.
Kada se proizvodi premalo inzulina ili kada hormon ne djeluje kako treba, rezultat je dijabetes melitus.
Dijabetes se obicno moze da kontrolise odgovarajucom ishranom, odrzavanjem tjelesne tezine i fizicke aktivnosti, cajeve i propisane lijekove.
HROM za ravnotezu secera u krvi-jedite puno namjernica koje su bogate hromom(grah, sir, mahunarke, karfijol, zelena salata) mineralom potrebnim za pravilno djelovanje insulina.
Sledece tarapije nisu zamjena za lijekove ili medecinsko lijecenje ali sa vremenom ce vasi nalazi biti bolji u sta ce te se sami uvjerit ali morate biti uporni.
Svaki dan jedite sirov bijeli luk, kuvani crveni luk, sok od crnog luka da poboljsate cirkulaciju i smanjite nivo secera u krvi.
Pazite da svaki dan popijete casu caja od korijena maslacka. Vjeruje se da podstice rad pankreasa i proizvodnju inzulina. Listovi i korijen cicka su takodje tradicijonalan lijek za povisen secer u krvi, a isto tako i caj od listova borovnice. Ulje nacurka bogato gama linolenskom kiselinom, moze da ublazi bol nerava ostecenim dijabetesom. Sjeme od koprive-zare, jednu supenu kasiku svjeze napranog ili osusenog sjemena stavite u prirodan jogurt i ujutro uzimate 40 dana svaki dan , vrlo moguce da necete vise imati secer ili ce biti jako smanjen.


This entry was posted on 11:35 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com