Pritisak kod covjeka zavisi od mnogih faktora.Normalan je ukoliko aparat pokazuje kao na slici do se odnosi na odraslog covjeka.
Znaci kao prvo ako vam se pojavijo pritisak visok i li nizak kupite sebi aparat za mjerenje pritiska, taj novac vjerujte mi ste itekako dobro ulozili u sebe.
Tako ce te biti osigurani i na vrijeme otici ljekaru za dobrobit sebe i svoje sogurnosti, jer pritisak je varljiv vrlo brzo se mjenja ako vec imate problema sa njim a faktora koji ga uzrokuju je puno napr;
Debljina, secer, nerviranje, alkohol, nepravilna prehrana, starost, razni lijekovi itd.
Ako imate nizak pritisak sto je rijdji slucaj morate da unosite vise tecnosti u svoj organizam, morate puno da setate na cistom vazduhu(najbolje gdje je suma), jedite crveni(crni luk),ljutu hranu, hranu koja sadrzi puno vitamina b i c.
A ako imate visok pritisak to je veci problem, prije svega ga redovno mjerite aparatom za pritisak, a sto se tice prirodnih srestava za njegovu normalizaciju evo par savjeta, nerviranje za vas vise ne postoji (pa zar to nije bitnije od vaseg zdravlja) mozete ako budete uporni da cuvate sebe.Alkohol ne,masna hrana ne dolazi u obzir, znaci zdrav zivot.
A priroda nam je podarila pa iskoristite protiv visokog pritiska:
-bjeli luk" najbolje uz dorucak"
-jabukovo sirce"par kapi u casi vode piti tokom dana"
-limunada "sok od limuna tokom dana"
-paradajiz u sto vecim kolicinama
-smanjiti tjelesnu tezinu obavezno na normalnu.
Samo kuhana hrana, nikako neka susena mesa ili jako usoljena, kafa ne dolazi u obzir ako bas morate neku slabu sa sto manje kofejina sa nemasnim mlijekom.
E sad ima onih koji ce rec ako to sve radim nemam zivot i kako da se ne nerviram.
Vjerujte mi itekako ste jos uvjek zivi i imate sansu za lijep zivot zato je zgrabite obadvjema rukama nista u zivotu nije vaznije od vas i vaseg zdravlja zato nemojte biti lijeni i uspjece te sigurno.


This entry was posted on 23:35 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com