Jetra kao organ jako puno trpi. Bas iz tog razloga i ako nemate teškoča sa jetrom treba te je svremena na vrijeme očistiti i obnoviti. Sve nevedeno o čemu će mo pisat možete i bilo bi preporučljivo i kod zdrave jetre da bi vaša jetra i kompletan organizam što bolje funkcijonisali.
Sve nezdravo, masno, preslano, preslatko, prekiselo, alkohol kao i gazirana pića šteti vašoj jetri. Neko vrijeme jetra sve to trpi, ali poslje nekog vremena a unošenja nezdravih materija intezivno jednostavno se umori.
Da bi osvježili, očistili i regenerirali-obnovili svoju jetru evo par jednostavnih savjeta koji su jako efikasni.
Molim vas da budete uporni da bi liječenje bilo efikasno-uspješno.
Čaj od krompirove ljuske:
- jednu šaku krompirove ljuske, ljuska od sirovog krompira, krompir prije toga dobro operite, kuhajte 2-4 minuta i 250 mil vode. Ako vam čaj prija to znači da vam je potrben jako.
- Svaki dan pijte svježu sirutku bar pola litre dnevno krenuvši ujutro prije svega sa prvim decom a poslje u toku dana u odprilike jednakim razmacima ostatak al ne naglo po nekoliko gutljaja.Vaša jetra če biti očišćena od bolo čega. Sirutka mora biti prirodna bez ikakvih konzervanasa. Možete je i sami pripremiti, domaće kiselo mlijeko nakon sto skinete kajmak-pavlaku stavite na laganu temperaturu da se zagrije nikako da prokuha uz povremeno mješanje, dijo će se pretvoriti u mladi sir dijo će biti zelena tečnost e ta zelena tečnost je vaša nadasve ljekovita sirutka, procjedite i pijete tokom dana kako je navedeno.
Lično poznajem ženu kojoj su liječnici rekli da je njena jetra jednostavno gotova da nema pomoći i da će najviše živjeti 6 mjeseci, to je bilo prije 15 godina. Žena je živa pila je sirutku 100 dana, mada je prvo poboljšanje primjećeno još nakon 40 dana, pila je kako je navedeno i uz to je jela samo kuhanu hranu kao sto je riba i bijelo pilece meso kuhano sa svježim povrćem uz crni hljeb, obroci su bili mali ali raspoređeni svaka 2 sata 5 puta dnevno uz ako je moguce da je svaki obrok svježe prirpemljen, jelo koje je godovo treba drzati na sobnoj temperaturi bez ponovnog zagrijavanja prije jela (jako bitno).
Nakon 100 dana zena je otišla ponovo liječniku, poslje prgleda je doktor uz jako iznenašenje rekao da ima jetru kao u malog djeteta savrseno zdravu.
Nadam se da ce ova priča i savjeti pomoći još puno ljudi sa sličnim iskustvom, jer je to bijo cilj.
Želim vam dobro zdravlje uz sve prirodno sto imamo oko sebe samo moramo htjeti i biti uporni.


This entry was posted on 22:59 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 komentari:

    Unknown kaže...

    Pozdrav! Može li sirutka pomoći kod liječenja virusa hepatitisa, ili barem ublažiti simptome

  1. ... on 28. siječnja 2014. u 00:23  


Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com