Kada ste povrijedili tj slomili kost dali ruke ili noge ISL i kada mislite da će oporavak biti spor i ko zna kakav postoji i jedan od davnina lijek koji su naši stari koristili. Gore na slici imate prelome kosti kakvi sve mogu biti, Bitno je da vam prvo neko naštima kost da stoji kako treba NP ( doktor), kada vam je naštimana kost onda tražite korijen biljke Gavez. Ove biljke ima svugdje dobro je rasprostranjena u našoj zemlji, a ako ipak nemožete da je nađete onda se raspitajte kod travara ili u apoteci. Gavez je toliko dobar za zarastanje kostiju da je poznata izreka za Gavez koja glasi ovako - kada bi zamotali dva prsta ruke jedan uz drugi i stavili gavez na njih dabi za 15 dana zarasli jedan za drugi. Ova biljka ima tako jake droge koje prodiru u tijelo i podstiču ga na zarastanje kosti. A sada O pripravku čarobnog gela tj kreme od korijena Gaveza;

Kada nađete Gavez iskopate mu korijen operete ga tj dobro očistite, korijen tako čist isitnite(100 g) stavite u mlijeko (pola litre) i to kuvate dok nedobijete želatinastu masu. Kada se smijesa ohladi stavlja se na mjesto preloma kosti, a ako vam počne nagrizati kožu - namazati mjesto preloma sa nekom kremom ili mašću pa tek onda stavljati gel od Gaveza. Dokazano je da prelomi kod kojih se koristio gavez 5 puta brže zarastaju. Postoje u apotekama kupiti i kreme i gelovi od gaveza ali učinak je najbolji od svježeg pripravka koji smo sami ubrali i napravili.


This entry was posted on 10:50 and is filed under , , , , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com