Čaj za Bubrege koristi se kod svih upala Bubrega, kao i prije operacija i poslje operacija. Ova vrsta čaja za Bubrege smije se piti samo 3 sedmice, pa se pravi odmor od 2 sedmice, i tako se smije koristiti do 4 puta godišnje uz obavezni razmak od 2 do 3 sedmice između terapija čajem. Uz ovu mješavinu čaja za Bubrege mogu se koristiti i drugi čajevi za Bešiku i Bubrege, ali moraju se praviti onako kako je objašnjeno pravljenje čaja za Bubrege.

Potrebni sastojci za čaj su:

Kopriva 10 g








Preslica 15 g








Troskot 8 g






Kantarion 6 g








Priprema Čaja

Jednu punu kafenu kašikicu mješavine čaja, preliti sa 2 deca (dc) vrele vode i ostaviti da odstoji 10 min. Poslje 10 min stajanja čaja procijediti ga u jedan veći sud, a na talogu od čaja još jednom sipati 2 šolje vrele vode u kuhati 10 min. Potom tako skuhan čaj procijediti u isti veći sud, čime će se oba čaja izmješati i mi dobijamo čaj za Bubrege.
Čaj se priprema na ovakav način zato što se nalazi 5 sastojaka u čaju koji se ne smiju kuhati. Ti sastojci se kuhanjem uništavaju. Tu se još nalazi i Kremena kiselina koju dobijamo kada talog od čaja kuhamo 10 min.
Želimo vam brz oporavak uz ovaj čaj.


This entry was posted on 01:40 and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com