Alergije sve više i više muče stanovništvo cjeloga svjeta. Svi vi kada čistite kuću ili stan nađete se u prašini i dolazi do kihanja, za kihanje se okrivljuje prašina ali stručnjaci se ne slažu sa vama. Kihanje ne prouzrokuje prašina, kihanje je reakcija vašeg tjela i oslobođenih hemikalija koje izazivaju kihanje. Alergije su abnormalne reakcije na svakodnevne supstance, prouzrokovane su prevelikom reakcijom našeg imunološkog sistema na histamin. Histamin je hemikalija koje naše tjelo ispušta da bi se borilo sa mikrobnim napasnicima. U alergijama napasnici nisu virusi ili bakterije nego; polen, spore buđi, neškodljivi mikroskopski insekti pregalji. Najveći uzročnik alergija kod čovjeka je polen.
Korisne biljke koje pomažu u borbi kod alergija:
1) Bjeli luk i Crni luk ( ako patite od alergije, uzimanje velikih količina luka u ishrani će vam puno pomoći ).
2) Ginko ( ne uzimati ekstrat Ginko lista više od 60 d0 240 miligrama dnevno ).
3) Kopriva ( koristi se i korjen, veoma je dobra u lječenju alergijskih reakcija ).
4) Kamilica ( liječi kožne alergije, koristi se ulje za masaže i kreme od Kamilice, ako osjetite da se svrab pojačava prestanite sa tretmanom kamilice ).
5) Ren ( odličan kod alergija, ali je veoma ljut ), Ren koristimo u ishrani i kada se simptomi alergija smanje, naučnici tvrde da svaki mjesec uzimanjem nekoliko kašičica hrena sprječavamo alergije.
Nadamo se da smo vam olakšali tegobe uz provjerene metode biljnog lječenja...


This entry was posted on 02:08 and is filed under , , , , , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 komentari:

    Unknown kaže...

    Može li se neka od navedenih namirnica koristiti za liječenje alergije na pelud
    ?

  1. ... on 31. ožujka 2014. u 02:00  
  2. Mussen kaže...

    Pozdrav, tražite li zajam za konsolidaciju duga, neosigurane zajmove, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital itd.! Privatni sam zajmodavac, dajem zajmove tvrtkama i pojedincima uz niske i razumne kamatne stope od 2%. Pošaljite e-poštu na: christywalton355@gmail.com

  3. ... on 27. listopada 2022. u 06:38  


Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com