Riješite se sami dugotrajnih krasta na tijelu praveći sami sebi ljek. Kraste po tjelu muče veliki broj stanovnika na zemlji, pa smo odlučili da vam napišemo recept za uklanjanje krasta koje su duže vrijeme na vašem tjelu.
Potrebni sastojci:
1) - 3 kašike isitnjene lukovice krina
2) - 3 kašike hrastove kore
3) - 3 kašike cerove kore
4) - 3 kašike rizoma ( poznatijeg kao trava za srce)
5) - 800 grama ključale vode

Način pravljenja recepta:

Sve gore navedene biljke u navedenim količinama staviti u jednu posudu i preliti sa 800 grama ključale vode. Lagano mješati dok se kuvaju sastojci sve dok se ne dobije kašasta smjesa.

Način lječenja:

Mjesta na tijelu gdje se nalaze kraste se mažu dva puta u toku dana, kada stavite smjesu na krstu prekrijete sa gazom ili vatom pa previjete zavojem ako je to moguće, a možete i sve troje istovremeno iskoristiti. Ovakve obloge se na bolesnom djelu tijela držati 2 sata, dva puta na dan. Poslje drugog previjanja oboljelog mjesta na tijelu, potrebno je očistiti kamilicom krastu (naj bolje je čistiti pred spavanje). Sljedećeg dana ponavljamo postupak i sve tako dok god kraste ne nestanu sa našeg tjela.
Nadamo se da smo vam pomogli da se riješite tegoba krasta...


This entry was posted on 12:34 and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com