Kada imate problema sa jetrom, želudcem, srcem, krvotokom, ili želite da ste u formi, u Japanu i Kini bi vam preporučili prepeličina jaja (eggs of Japanese Quail (Coturnix japonica). Meso i jaja japanske prepelice su neophodni za rekovalescente, trudnice, dojilje, djecu koja rastu, za dijetalce, za regeneraciju i podmlađivanje starijih osoba. Kada se radi o oboljenjima, jaja moraju da budu oplođena (samo oplođena jaja su ljekovita), i ljekovita su samo ako se uzimaju sirova. Oplođena sirova jaja od prepelice uveliko pomažu kod oboljenja:
Povišen krvni pritisak
Čir na želudcu
Arterioskleroza
Šećerna bolest
Bronhijalna astma
Tuberkolozu
Malokrvnost
Migrene
Infrakt srca
Nervne poremećaje
Povišen holesterol
Zatvor
Zdrav ten kože
Za bolju fizičku aktivnost
Gastritis
Prva tri dana uzimajte po tri jajeta, kako bi se navikli na njih, poslje se uzima po 5 jaja. Terapija jajima prepelice traje 49 dana, što izosi količinu jaja od 240 komada. Djeca koja su starosti do 10 godina davati po 4 jajeta na dan, djeci do 5 godina starosti davati po 3 jajeta na dan, a djeci ispod 3 godine starosti davati po 2 jajeta na dan. Jaja je najbolje piti prije jela (obroka), a onima koji se teško navikavaju na miris i okus jaja, najbolje je da ih umute sa medom ili žutim šećerom. Kašalj se lječi tako što sirovo jaje od prepelice se izmješa sa šećerom i kašičicom ruma i pije se na prazan stomak.
Neka vam je brz oporavak uz jaja od prepelice...


This entry was posted on 14:27 and is filed under , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com