Čuvarkuća je svima poznata i jedna je od pamtivjeka od naj ljekovitijih biljaka, sok dobijen cijeđenjem od ove biljke se koristi za lječenje mnogih bolesti. Iscijeđeni sok od čuvarkuće lječi sljedeće bolesti: razne upale sluzokože, kožna oboljenja, ubrzava metabolizam, izbacuje štetne materije, različite glavobolje, kod potrebe za većim krvnim  pritiskom, jača cjelokupni organizam. Iscijeđeni sok od čuvarkuće pomiješan sa medom je pravi eliksir i ljek za stomačne probleme.
Ova smjesa meda i čuvarkuće je idealna poslje slavlja, unušenja previše masti i alkohola u organizam, djeluje tako što vrlo brzo izbacuje sve toksine i otrove iz organizma.


Recept čuvarkuće i meda za stomak:

Listove čuvarkuće potrebno je samljeti i iscijediti sok u jednu posudu. Tada dodati sok u med i izmješati da se satojci sjedine. Tako napravljen med sa čuvarkućom potrebno je da se ostavi 7 dana da odstoji na toplom mjestu, poslje toga je med spreman za upotrebu.

Važna napomena - smjesu čuvarkuće i meda uzimati na gladan stomak prije jela po jednu kašiku, poslje uzimanja meda potrebno je dva sata da se ne konzumira ništa od hrane.

Potrebni sastojci:

- Med 1 kilogram
- Čuvarkuća 500 grama

Želimo vam brz oporavak uz prirodne recepte.


This entry was posted on 09:28 and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com