U današnje vrijeme svi se vole šminkati i uređivati imali i velike.
U velikom izboru šminke - kozmetike za uljepšavanje i održavanje čistoće ima jedna jako loša stvar sva ta divna i krasna kozmetika većinom sadrži konzervanse koji su jako loši za naše zdravlje.
Po zakonu je bitno da su navedeni u sastavu a izbor je vaš...
Navešćemo neke od najštetnih konzervanasa koji se nalaze gelovima za tuširanje, kremama, losionima šamponima, kremama za sunčanje, stikovima protiv znojenja itd.

Najštetniji konzervansi su:

Diazolidinyl Urea
Imidazolidinyl Urea
Diethanolamine (DEA)
Triethanolamine (TEA)
Parabeni: Ethyl, Butyl, Methyl, Propyl, and Parahydroxybenzoate
Petrolatum
Propylene Glycol
PVP/VA Copolymer
Sodium Lauryl Sulfate
Sulfate Laureth Sodium
Stearalkonium Chloride
Sintetičke boje
Sintetički mirisi

Prilikom kupovine kozmetike i srestava za održavanje higijene obratite pažnju da sadrže što manje ovih konzervanasa ili najbolje da ih ne sadrže, vrlo malo je kozmetike koja ne sadrži ove konzervanse zato je najbolje što više koristite što prirodnije šminke i sreststva za higijenu.

NAPOMENA: ČITAJTE SASTAV VAŠE KOZMETIKE I SRESTAVA ZA ODRŽAVANJE HIGIJENE.


Cvekla - Cikla - lat. Beta vulgaris - Crvena repa

Cvekla je izuzetno kvalitetna biljka. Na vašem jelovniku bi bilo najbolje da imate cveklu bar dva puta sedmično, možete cveklu jesti kao salatu dodatku kukanim jelima(borš).

Cvekla je najljekovitija kao svježe ismiksana i popivena kao sok, da bi bilo lakše za popiti dodajte malo limunovog soka i najbolje cveklu pijte ujutro prije svega na tašte.
Cvekla kao hrana i ljek ima jako visoke kvalitetne i ljekovite sastojke.
Cvekla sadrži:
Energetska vrijednost cikle na 100g je:
189kJ ili 45kcal.
Sadrži 10% šećera,
od mineralnih tvari - 100 mg kalija,
285 mg natrija, 30 mg kalcija,
1.4mg magnezija,
5.3mg željeza,
fosfora,
flora te u manjim količinama mangana,bakra, sumpora, joda, betakarotena, rubidija, cezija i stroncija, folne kiseline, sadrži stanovite količine kobalta koji sudjeluje u stvaranju vitamina B12 naručito potrebnog vegetarijancima, jer pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca (ertitrocita). Betain i betacian pospješuju izmjenu tvari u stanici(ćeliji), a vitamina C ima najviše u korijenu cikle gdje nalazimo i vitamine B1, B2, B12, PP i karotina.
Kuhana cvekla puno gubi na ljekovitosti.

Cvekla pomaže kod sledećih oboljenja - bolesti:

- krvi, kao što su anemije, slabokrvnost, percinozna anemija, ateroskleroza, masnoće u krvi (kolesterol, trigliceridi)
- jetre, i to masne jetre, žutice, tvrde jetre, ciroze
- stanični regenerator (uspješno regenerira oštećene stanice)
- citostatički učinci su još uvijek predmet proučavanja, a najnovija istraživanja potvrđuju pozitivno djelovanje na promjene karcinogenih stanica
- betain i betacian čine ciklu izvrsnim lijekom za učvršćivanje krvnih žila, smanjenje kolesterola u krvi
- visoki sadržaj željeza uzrokuje obnavljanje i aktivnost crvenih krvnih zrnaca (eritrocita)
- diuretično djelovanje cikle pomaže u oboljenjima reume i gihta
- danas se cikla najviše koristi kod najtežih karcinogenih bolesti: tumor, leukemija i rak
- cikla je djelotvoran lijek i u liječenju posljedica zračenja, a pripisuje joj se moć zaštite od radioaktivnosti i od X zraka
- kod oboljenja dišnih organa kao što su bronhitis, upala pluća, gripa i prehlada.
Želimo vam dobro zdravlje uz naše prirodne savjete.


Postoji veše načina za izbacivanje glista i parazita iz organizma ovo je jedan od njih.

Tri jutra prije svega popijte čašu koka kole (Coca-Cola, PEPSI) trebalo bi nakon sat vremena da izbacite gliste i slične parazite, jako je bitno da ništa drugo ne jedete i ne pijete u tom perijodu.

Moramo naglasiti da kokakola u većim količinama nije zdrava ali na ovaj način preventive radi će vam itekako pomoći, postupak možete ponoviti nakon 10 dana postupak smiju raditi i mala djeca ali kao što smo naglasili u količinama u kojim smo rekli 3 dana po čaša prije svega.

Zašto coca cola pomaže u izbacivanju glista i parazita zato što u jutarnjim satima kako vi osjećate glad tako su i paraziti u vašim crjevima izuzetno gladni i kad dobiju čašu Coca-Cola ili PEPSI to otprilike izgleda kao hladan tuš i dolazi do nagloe potrebe izbacivanja stolice stim i parazita. Možete vidjeti parazite u vašoj stolici(izmetu) kako se megolje.


NAPOMENA: nesmjete piti previše kokakole jer to nije dobro za vaše zdravlje.


TABLICA UZIMANJA ANTIPARAZITNOG
PROGRAMA



Orah
Pelin
Klinčić
Dani
kapi  1 puta na dan  prije ručka u tekućinu
kapsule  1 puta na dan  na prazan želudac prije ručka sa tekućinom
ulje 1 puta na dan u sredini ručka    sam sipati u praznu kapsulu
1
1 kap
1 kapsula

1/2 kapsule
2
2 kapi
1 kapsula
1/2 kapsule
3
3 kapi
2 kapsule
1  kapsula
4
4 kapi
2
1
5
5 kapi
3
1
6
2 čajne žličice
3
1
7
4
1
8
4
1
9
5
1
10
5
1
11
5
1
12
5
13
2 čajne žličice
5
14
5
15
5
16
5
17
18
1
19
20
2 čajne žličice
21
                                 

ČIŠĆENJE JETRE
22
23
5
24
25
1
26
27
2 žličice
28
29
30
5
31
32
1
33
34
2 žličice
35
                                 

ČIŠĆENJE JETRE
36
37
5
38
39
1
40
41
2 žličice


Antiparazitni program je preparat na biljnoj osnovi, koji čisti tijelo od više od 100 vrsta parazita. Klasični i alternativni liječnici se slažu s time, da su paraziti uzrok mnogih zdravstvenih problema, čak i teških bolesti poput raka.

Izgled nekih od mogućih parazita u vašem organizmu.

Paraziti mogu također biti i indirektni uzrok bolesti. Od svoje žrtve paraziti kradu vrijedne vitamine i minerale, a zauzvrat ispuštaju toksičan otpad. Zaraze parazitima praktički je nemoguće izbjeći, jer oni se nalaze svuda oko nas: u vodi, hrani, zraku i zemlji. Kombinacija pelina, crnog oraha i klinčića omogućava, da se unište ne samo paraziti, nego i njihove ličinke i jajašca. To je vrlo bitno, jer ako ostanu jajašca, uskoro će se iz njih pojaviti novi paraziti.

Stravičan izgled parazita u ljudskom stomaku prilikom hirurškog zahvata.

Čišćenje od parazita preporučuje se svima. Praktički, nema čovjeka koji nije zaražen jednom ili drugom vrstom parazita. 





Obavezno napravite čišćenje, ako imate jedan ili više simptoma:

  • slabost, apatija, depresija
  • kronični umor
  • gubitak apetita
  • manjak željeza (anemija)
  • nesanica
  • nervoza, razdražljivost, hiperaktivnost
  • nadutost trbuha i plinovi
  • glavobolja
  • bolovi u trbuhu
  •  
    U izradi ovog antiparazitnog programa koriste se biljke koje su uzgojene na prirodan način. Važno je napomenuti da se koriste svježe biljke u izradi ovog antiparazitnog programa (stare biljke gube svoja ljekovita svojstva). Tinktura crnog oraha exstra jaka napravljena je od crnog oraha (kojega je jako teško nabaviti) a ne od običnog oraha koji nema ista svojstva kao crni orah kao sto neki proizvođači rade. Upravo je kvaliteta biljaka važna za kvalitetan antiparazitni program. Preporučamo da budete oprezni u odabiru i nabavi kvalitetnog antiparazitnog programa.
     Za ovakvo lječenje na prirodan način zaslužna je DR Hulda Klark odakle smo i preuzeli recept lječenja.


Za čišćenje jetre i žučne kesice potrebno je pripremiti sljedeće sastojke:

Gorka sol - 50 grama.

Maslinovo ulje - neprerađeno 1,50 decilitara.

Svježi crveni grejp - 3 ili više kada ih iscjedite treba da dobijete 2 decilitra soka.

Za čišćenje jetre i žučne kesice od masnoća i kamenaca odaberite jedan dan u sedmici kako bi drugi dan čitav mogli mirovati. Pre ovog čišćenja preporučuje se antiparazitni program.
Na dan kada ćete čistiti jetru i žuč jedite što lakšu hranu bez imalo masnoće kao što je: kruh, hljeb, med, voće, povrće bez ulja, krompir. Nikako jesti: sireve, mlječne proizvode, hranu na ulju, masno.
Izabrani dan za čišćenje nemojte koristiti ništa od ljekova ili vitamina bez kojih možete, ovo je važno jer može da spriječi izbacivanje kamenčića iz bubrega i žučne kese.

Od 2 sata popodne ne jesti ništa ni piti (strogo se pridržavajte ovog pravila ako želite uspješno izbaciti kamenčiće).
Važno je još napomenuti da nesmijete kasniti ili raniti više od 15 minuta pri uzimanju gorkih soli, maslinovog ulja i grejpfurta.
Pripremanje gorke soli - Staviti u posudu 6 decilitara vode dodati gorku sol sve dobro izmućkati da se sol rastopi u vodi, kada to uradite podijelite tu tečnost na 4 jednaka dijela (u četiri čaše).

U 17 sati popiti prvu čašu rastvora soli i vode koju smo predhodno pripremili i razdvojili na 4 jednaka dijela.

U 20 sati popiti drugu čašu tj dozu gorke soli ( ne jesti ništa ni piti).

U 21 i 45 sati poripremiti svježe piće od maslinovog ulja i grejpa (grejpfurt), u posudu ili čašu staviti 1,5 decilitara maslinovog ulja i u njega dodati 2 decilitra soka od grejpfurta(grejp), sve to dobro izmućkati da se sastojci spoje i onda popiti u 22 sata.

U 22 sati popiti napitak od grejpa i maslinovog ulja koji samo iznad objasnili, piti tečnost tj napitak u stojećem položaju, čim ste pipili odmah leći ravno na leđa sa uzdignutopm glavom ili na lijevi bok (napominjem da vrlo važno se pridržavati uputstva).


Jutro 6 sati (sljedeći dan), nakon ustajanja iz kreveta (postelje) popiti treću dozu gorke soli, čim popijete vratite se u krevet i lezite na lijevi bok (krevet napustiti samo u slučaju da morate u toalet).

U 8 sati popiti četvrtu dozu rastvora gorke soli (zadnja doza) i lezite na lijevi bok.

U 10 sati popiti čašu bilo kojeg bistrog voćnog soka i možete početi jesti laganu hranu, pola sata kasnije pojedite jednu voćku, nakon 1 sat opet možete jesti laku hranu, do večere trebali bi biti oporavljeni i možete se vratiti svojoj standardnoj ishrani.
Ovu terapiju čišćenja jetre i žučne kesice možete ponoviti još jednom nakon dve sedmice (tjedna). Ova terapija se preporučuje dva puta godišnje svake godine kako bi bili sigurni od kamenčića i masnoća itd.

Želimo vam brz oporavak uz naše recepte koji koriste ljudi iz svih dijelova svijeta 100% provjereno i djeluje ako se pridržavate recepta 100%.

Napomena: ovu terapiju nesmiju koristiti djeca mlađa od dve godine, trudnice, dojilje, ukoliko imate gripu, visoku temperaturu, bilo koju akutno bolest  prvo se posavjetujte sa doktorom. 
Autor bloga je isprobao recepat i izvolite slikovni dokaz kao uspjeh.


Autor bloga: MIRELA  MAGALJAS


Dr.Hulda Clark - je tvorac ovog prirodnog recepta.


Bakterije u želudcu su veoma česta boljest u današnje vrijeme lječe se jako dugo i teško.

Preporučjemo vam siguran ljek protiv bakterija u želudcu na prirodan način.

Smokve u maslinovom ulju su najbolji ljek za bakterije u želudcu.
U staklenku-teglu stavite suhe smokve zatim ih prelijete domaćim ne prerađenim maslinovim uljem. Smokve možete izrezati na 4 djela

Trebalo bi da stoje bar 4o dana pa onda svako jutro uzimajte prije svega po jednu smokvu.
Poželjno bi bilo i po malu kašikicu maslinovog ulja u kojem stoje smokve.
Ako nemožete čekat onda napravite dvije tegle pa jednu počnite uzimati nakon sedam dana stajanja.
Da bi izlječenje bilo što bolje i što efikasnije trebate svoju ishranu da uskladite sa lječenjem. Jedite kuhanu blagu hranu bez previše začina naročito ljutih i paprenih. Nemojte jesti kiselo. Izbjegavajte masna mesa naročito suhomesnate proizvode.
Hranu pripremajte na maslinovom ulju koje je prirodno ne prerađeno.

Što više jedite svježe hrane.
Maslinovo ulje i smokve su kao suho zlato vrijedni prirodni ljekovi, zato čuvajte svoje zdravlje i nagradite se ovim prirodnim zlatom jer zdravlje je najveće bogastvo.
Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja lječi puno toga naprimjer neplodnost, hemoroide , sva crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu itd.
Želimo vam zdrav i ugodan život uz naše prirodne savjete.


Cimet - cinnamomum zeylanicum

Cimet je dobar za puno toga.
Koristi se kao začin za mnoga jela naročito mesa janjetine, jaretine i pačije meso u nekim krajevima i kao začin za divljač.
Sem kao začin cimet se dodaje i mnogim slasticama i kolačima.

Cimet je jako dobar i kao ljek sam ili u kombinaciji sa nekim drugim ljekovitim sretstvima.

Cimet se za lječenje najčešće koristi sa medom.

Ako planirate dijetu onda je za mršavljenje jako dobro da naveče u dva deca vode prokuhate kašikicu cimeta kada se malo ohladi dodate kašiku meda pola popijete naveče dok je ješ toplo pola ujutro prije svega i tako bar 40 dana, vaga će pokazati napredak.

Za artritis i reumu med i cimet pomješate u toploj vodi pa tom smjesom masirate bolna mjesta.

Za lječenje ćelavosti i gubitka kose dobro je ugrijati maslinovo ulje u njega dodati kašikicu cimeta i meda i tako toplim dobro izmasirati glavu i ostaviti da stoji bar 15 minuta prije pranja učinak je jako dobar.

Imate jako povišen holeterol-masnoću pomješajte 2 kašikice meda sa 3 kašikice cimeta u 5 decilitara blagog čaja može nana i već nakon 2 sata vaš holeterol će pasti za 10 %.

Za bolesti srca je jako dobro pomješati u teglu med i cimet i to svako jutro jesti namazano na crni integralni hljeb za doručak tako će te očistiti svoje arterije u srcu i spriječiti srčani udar.

Najbolji doručak u dijetama je zobene pahuljice u mljeku sa jednom bananom uz dodatak kašikice cimeta.

Cimet ima u sebi i tanina pa pomaže kod proliva, lošeg varenja, osvježava krv i živce, pomaže kod dugih i obilnih menstruacija ako ga koritite u ishrani.

Cimet sadrži mangan, željezo, bakar, cink, vitamine C i K, sadrži i pridoksina i riboflavina.


Detoksidacija-čišćenje organizma od otrova-toksina, masti, viška tečnosti.

Čišćenje organizma je potrebno svakom čovjeku, može se raditi na mnogo načina i u zavisnosti od zasićenosti ljudskog organizma štetnim tvarima-supstancama.

Čišćenje ljudskog organizma je najbolje za vrijeme mjesečne mjene zbog magnetnih djelovanja koja apsulutno najbolje djeluju za dobrobit čovjeka baš tada.
Tada je najbolje odratiti vodeno čišćenje od 24 sata znači samo pijete što više najobičnije vode.
Možete sebi izabrati bilo koji dan u mjesecu bitno je samo da to uradite.
Jako dobra su sedmodnevna čišćenja tjela na prelazku godišnjih doba.

Napravite sebi plan sedmnodnevnog jelovnika koji sadrži svježe voće i povrće u što većim količinama i jedenje bjelog mesa i ribe najbolje kuhano ili sa roštilja, opet uz unos što više obične vode. Nikakve druge napitke i hranu netrebate uzimati, u isto vrijeme što više se krećite i budite fizički što aktivniji, opustite se što bolje i uživajte u oporavku vašeg organizma . Idealno bi bilo za tih sedam dana ići na masažu opuštanja u koju je uključena razna esencijalna ulja za izbacivanje otrova iz tjela, koja prodiru kroz kožu potiskujući mast, višak tečnosti samim tim otrove.
Poslje svake vrste čišćenja organizma nemojte se odma nakon toga prejedati da nebi šokirali svoje tjelo polako pređite na svoju vrstu prehrane.
Ovakvim jednodnevnim vodenim čišćenjima u toku mjene možete smršati 1-2 kilograma, a sedmičnim čišćenjima organizma na najzdraviji način možete smršati 3-5 kilograma stim da topite mast i izbacite otrovnu nakupljenu vodu u vašem organizmu, uopšte nećete naštetiti svom organizmu nikako ako radite kako je navedeno u opisu.


Gliva Kombuša
Kombucha
Čajna gljiva
Indijska gljiva
Kineska gljiva 
Ruska gljiva

Ova gljiva ima jako puno naziva što govori o njenoj rasprostranjenosti širom svijeta.
Jako je stara a koristi se vjekovima unazad.
Gljiva kombuša je kao prozirna membrana koja živi u čaju na površini tečnosti i tako se razvija otpuštajući svoje ljekovito svojstvo u čaj u kome živi.

Jako bitne stvari da bi kombuša živjela su:

Posuda u kojoj stoji u čaju mora biti od stakla.
Dok glivu prebacujete iz starog u novi čaj smjete je dodirivati samo rukama i stvarima od stakla i porculana, može i plastika al ne preporučujemo.
Posuda u kojoj stoji Kombucha se pokriva pamučnom prozračnom krpom nikako hermetičkim poklopcem, znači mora imati kisika.
Posuda u kojoj se nalazi kombuša mora biti na svjetlom i toplom mjestu.

Priprema kombuše i čaja u kojem živi:

Lagano izvadite gljivu na porculansku podlogu najbolje zdjelica u koju ste dodali 10% čaja u kojem je bila 10 dana.
Zatim preostali čaj procjedite kroz gazu u staklene flaše i ostavite u frižider i koristite po potrebi.
Operite staklenku-teglu poklopite da se suši dok vi skuhate novi čaj možete skuhati zeleni ili crni čaj, može i čaj od hibiskusa, moja najbolja kominacija crni i zeleni čaj zajedno, čaj skuhate sa sto grama šećera na teglu od pet litara i to je idealan omjer. Šećer je bitan sastojak za život gljive da bi došlo do vrenja koje je potrebno i tako gljiva po pravilu ostaje na površini tečnosti, ako i potone digni će se na površinu u roku 12 sati ako se to ni tada nedesi dodajte još jednu kašiku šećera.
Kada se čaj ohladio na sobnu temperaturu naspite ga u teglu i polako spustite gljivu na površinu tečnosti i dodajte onaj 10% posto u teglu iz zdjelice. Prekrijte gazom i stavite gumicu preko ruba.
Ako ste već par puta mjenjali čaj vaša gljiva već ima dosta slojeva, odvojite jedan ostavite sebi, a ostale možete pokloniti svojim bljižnjima ili nekom kome je već potrebna stim da u zdjelu u koju ste odvojili za dati sipate malo tečnosti u kojoj je gljiva bila.
Najbolje je da pijete po jednu čašu od 2 deca tri puta dnevno, mada će te svremenom i sami ustanoviti kako vam odgovara.

Gljiva kombuša lječi puno toga evo neki dokazanih bolesti koje lječi:

Sve psihomatske bolesti - stres, depresija, strah, uznemirenost, nesanica itd
Sve probavne smetnje i smetnje varenja znači kompletan stomak.
Sprječava nastanak kamenaca u žuču, bubrezima, i jetri.
Skida masnoću odnosno holesterol u krvi.
Reumatske bolesti svih vrsta.
Bolesti srca.
Preventiva za PMS.
Upale mišića.
Kod kancerogenih oboljenja bilo koje vrste.
Gljiva kombuša je kao bonba za popravak imuniteta.

U sportskim centrima se koristi za rehabilitaciju sportaša kod napornih treniga usljed čega dođe do raznih upalnih stanja mišića gdje se stvara mlječna kiselina i taloži se na glavnim pregibnim zglobovima, tada se napitak od kombuše aktivira u prigrožđanu kiselinu i na taj način mlječnu kiselinu iskoristi kao enegiju jednostavno je pojede za dobrobit organizma.

Ako je ova gljiva poznata kao ljek u svjetu već 2000 godina ko smo mi da sumnjamo, pomozite sebi pa je poklonite nekome kao znak prijateljstva i želje zdravlja svojim bližnjim i prijateljima jer se to tako radi već vjekovima.
Napomena: znaju se desiti blage mučnine pojedicima kao znakovi alergija i slično ako su vaši simptomi takvi smanjite količinu dok se vaš organizam ne navikne na čaj od kombuše, ako se ti simptomi nastave najbolje da prekinete uzimanje.
I ni u kom slučaju gljivu ne dodirujte bilo kakvim metalima.


Brokuli neki ga zovu i kupusov cvjet ima mnogo ljekovitih vitamina i minerala, sadrži čak 12 antikancerogenih i antioksidativnih supstanci  ublažavajući i sprečavajući veliki niz bolesti.

Brokuli je zeljasta biljka iz porodice kupusa koristi se u mediteranskoj kuhnji još od 16 vjeka. Prvo se pojavijo u Italiji a otad se koristi širom Evrope, najviše se koristi u supama i salatama termički obrađen.

Tvrdi se da brokuli ima najefikasnija ljekovita svojstva ako se kuha na pari ili vrlo kratko kuha ili prži.

Brokuli je najzdravije povrće, ima vrlo male kalorijeske vrijednosti 28 kalorija na sto grama idealan je za dijete. Brokuli ima puno vitamina A, B, C i E kao i minerala poput kalcijuma, kalijuma, cinka, magnezijuma, fosvora,  natrijuma, gvožđa i selena.
Brokuli je dobar izvor hroma jer pomaže u regulaciji šećera u krivi i tako je idealan za dijabetičare.
Bogat je folnom kiselinom i provitaminom A, odnosno betakarotenom koji je blagotvoran za kožu.
Brokuli se nalazi na vrhu liste povrća koje uništava zloćudne ćelije i preporučuje se kao prevencija u ishrani.
Svakodnevno korištenje brokulija u ishrani spriječava malokrvnost, podstiče obnovu crvenih krvnih zrnaca a istovremeno snižava krvni pritisak. Obilje biljnih vlakana u brokuliju poboljšava varenje i razmjenu vode u organizmu.
Obavezno u svoju ishranu ubacite i brokuli i poboljšajte svoje zrdavlje, i ako ste zdravi jedući brokuli će te osvježiti svoj organizam.


Mijom(miom) je dobroćudni tumor maternice koji se sastoji od grupe mišića i vlaknastih tkiva i polako raste u zidu maternice. Mijomi mogu biti mali kao zrno i veliki kalo lopta. Mogu se pojaviti pojedinačno ili nekoliko odjedamput na različitim mijestima maternice. Mijomi su ozbiljna zdravstvena opasnost i najčešće nemaju simptome dok ne narastu.
Mijome će te otkriti ginekološkim pregledom iz istog i sličnih razloga trebate redovno ići na ginekološke preglede. Ako mijom naraste može da nagriza sluzokožu maternice i da izaziva duge i obilne menstruacije ili krvarenje između menstruacija. Ako iz mjeseca u mjesec gubite previše krvi možete postati anemični, osjećati umor i teško disanje.
 Simptomi mijoma  mogu se javiti u vidu grčeva i tupe boli po donjem djelu stomaka, neprijatnog pritiska na donjem djelu leđa i butina naročito tokom menstruacije.
Ako imate mijom može doći i do zatvora(gubitak stolice) i četog mokrenja(mijom pritiska crijeva i mokračni mjehur).
Veoma oskudna menstruacija(veliki mijom blizu grlića maternice).
Još jedan vrlo čest znak mijoma bol pri polnom odnosu.
Tačan uzrok mijoma je zasad nepoznat ali se sumnja da je moguće povezanost sa viškom estrogena. Estrogen potiče rast mijoma, naročito tokom trudnoće. Estrogen proizvodi masne ćelije pa su mijomi češći kod debljih - gojaznih žena.. Povezanost estrogena sa mijomima upućuje i na to da nakon menopauze  osoba koja je imala mijom najčešće se suši smatra se zbog manjka estrogena. Na mijome dosta utiču tablete koje sadrže hormone.
Prevencijom protiv mijoma možete tako što će te smanjiti tjelesnu težinu na granicu normale, Uzimajte što manje masti i životinjskih bjelančevina, umjesto njih uzimajte biljne bjelančevine i vlakna. Takva ishrana može da smanji postojeće mijome  i sprječiti da uopšte do njih dođe tako što smanjujete količinu estrogena u organizmu.
Što više se bavite sportom. Žene sportašice imaju vrlo nizak estrogen zbog velike količine kretanja.
Izbjegavajte bilo kakav stres, stres je okidač za sve vrste benignih i zloćudnih tumora.
Ishrana protiv mijoma:
Najbolje da jedete kupus, kelj, krompir, razne tikve, brašno od cjelovitog zrna, mahunarke i što više voća i povrća, sve je najbolje da jedete u svježem stanju po potrebi skuhajte al najbolje je svježe.
Svako veče stavite na vatu kao uložak svinjsku mast(koju ste predhodno oprali).
Pijte čaj od macine trave i gospine trave(žuti kantarijon), jedan čaj ujutro jedan naveče ne piti zajedno obadva.
Možete staviti ivu travu u alkohol 40% i već nakon sedam dana pite po pola deca ujutro i naveče, jako je bitno da smjesa stoji u staklenoj boci i na toplom, omjer je na litru alkohola stavite 100 grama suhe ili svježe ive trave, ovaj ljek za mijome pite bar 40 dana, i za ostale recepte vremenski rok od 40 dana je idalan.
Ako imate jako krvarenje jedite koprivu i pijte čaj od koprive.
Želimo vam dobro zdravlje uz naše savjete samo budite uporni i rezultat je siguran.




Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com