Najopasnije baktreije u vasoj kuhnji koje mogu dovesti do mnogo stomacnih tegoba i oboljenja, nalaze se u mjestima za koje se najmanje nadate zato sto su neprimjetne.
Morate svaki dan vas sudober i krbe koje koristite da operete u sto toplijoj vodi jer se na njima ako su vlazni ima najvise bakterija u vasoj kuhnji, strucnjaci tvrde da u toku 24 sata moze da se stvori i do nekoliko stotina hilada bakterija raznih vrsta.
Mozete da zaustavite bakterije i adekvatnim srestvima za ciscenje ali najbolja prirodna alternativa je vrela voda i susenje i sudopera i krpa, spuzvica koje koristite u kuhnji.
Ove bakterije mogu da izazovu uzasne probleme u vasem organizmu narocito u vasem stomaku( zeludac, crijeva, debelo crijevo itd), kao i na disajnim organima i vasoj kozi.
Dodje do neobjasnjivih bolova u stomaku, naglog proliva, curenja nosa, svraba koze.
Takodje nista manje nisu bakterije iz vaseg frizidera: hrana koja predugo stoji u frizideru na sebi ima uzasno mnogo opasnih bakterija i te bakterije prenosi i na svjezu hranu u vasem frizideru.
Strogo izbjegavajte konzerve koje niste pojeli do kraja i da ih jedete sledeci dan za vas je najbolje da ih odma bacite, meso koje ste pripremali pojedite naj dale u toku 12 sati stim da ga ni u kojem slucaju ne podgrijavate, hranu koju ste jednom odledili nikad vise nemojte zalediti, povrce koje stoji predugo u frizideru vise se isplati da ga bacite nego pojedete u tako losem stanju, jer novac kojim bi ste kupili frisko povrce ce te inace dati za lijekove ukoliko budete jeli ono staro i ustajolo iz frizidera.
Vase krpe ukoliko koristite pamucne u kuhnje koristite najvise dva dana ako su vlazne stavite da se suse jer ni na jednoj suhoj povrsini ili tkanini bakterije se nemogu razmnozavat.
Najbolje da koristite ukoliko ste u mogucnosti papirne krpe koje odma poslje upotrebe bacite.
O ovoj temi ce mo jos pisat ovo je bilo samo nekoliko savjeta da se zastite u vasoj kuhnji uz vrlo malo truda.
Nema komentara:
Objavi komentar