nedjelja, 14. ožujka 2010.

Artičokama Protiv Mamurluka


Dali ste znali da su artičokesjajne za olakšavanje mamurluka.
To je fenomenalno povrće puno aktivnih sastojaka koji pomažu probavnom procesu, lomeći i uklanjajući masne kiseline i alkohol iz tjela.
Dokazano je da artičoke snižavajuholesterol u krvi i pomažu pri probavi masti.
One su bogate kalijem i folnim kiselinama, sadrže nisku količinu masti i dobar su izvor vlakana i vitamina C.
Kuhajte svježe artičoke u slanoj vodi 30 - 40 minuta i začini te ih limunovim sokom.
Možete koristiti i srčike artičoka u ulju; pokušajte sa onima u konzervi jer vam štede vrijeme posebno da oljuštite vanjsko lišće.

Najkvalitetniji sastojak artičoka je gorki cinarin koji poboljšava rad jetre i žuči, jako je dobar i nakon uzimanja antibijotika da očistite svoju jetru.

Nema komentara:

Objavi komentar