Zelena glina za detoksikaciju


Zelena glina svojim sastavom apsorpcije toksina, može pomoći proljetnoj detoksikaciji organizma. Pogodna je za proljetnu detoksikaciju jer će, s jedne strane apsorbirati štetne tvari, a u isto vrijeme dati organizmu vrijedne minerale. Zelena glina za oralno konzumiranje mora biti pročišćena, ventilirana i najčešće će imati višu cijenu od gline za kozmetičku uporabu.
Sastav zelene gline lagano varira od proizvođača do proizvođača, ali uglavnom su su sastavu oksidi, dioksidi i trioksidi silicija, titanija, aluminija, željeza, kalcija, magnezija, natrija i kalija.
Najvažnije svojstvo zelene gline jest ono da apsorbira otpadne produkte metabolizma, toksine i masnoću i to se svojstvo koristi kod pripreme kozmetičkih maski, obloga od zelene gline, a može se dodati i u kupke. Jedna od uporaba zelene gline s kojom smo se upoznali tek posljednjih desetak godina zahvaljujući literaturi koja promiče takvu uporabu i brojnim pozitivnim povratnim informacijama je upravo- oralno korištenje u detoksikacijske svrhe.
No, prije no što krenete, nabavite kvalitetnu ventiliranu glinu koja obično posjeduje certfikat o svojoj čistoći.

Kure sa zelenom glinom provode se kroz tri sedmice.


Čajna kašikica gline pomiješa se naveče sa 150- 200 ml vode i ostavi preko noći ( najbolje je koristiti izvorsku, mineralnu, negaziranu vodu u tu svrhu).
1. sedmica - popiti ujutro na prazan želudac samo vodu bez glinenog taloga - mulja
2. sedmica - pomiješati glineni talog i vodu, ostaviti 5 minuta da se istaloži i popiti ujutro na prazan želudac vodu s glinom koja se u tih pet minuta nije uspjela istaložiti.
U drugoj sedmici još uvijek ne piti sav talog!
3. sedmica se može piti i voda i talog - pomiješati vodu i glineni talog i popiti ujutro na prazan želudac. Nakon stanke od tjedan dana ova kura od tri tjedna se može ponoviti.

Glina ne bi smjela doći u doticaj s metalom, tako da umjesto metalne možete koristiti plastičnu ili staklenu kašikicu.
Zelena glina se koristi i u kozmetici naročito u pripremanju maski za lice.
U prirodi ima sve samo treba pronaci šta nam odgovara.....želimo vam dobro zdravlje uz naše prirodne savjete.


This entry was posted on 23:30 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com