U naj ranijem početku života kada beba stigne u naš svijet većina njih ima bolove u stomaku (trbuhu). Naj češće ti bolovi kod beba u stomaku potiču jela bebe ili dojenja ili flašicom, bebe dok jedu ili piju gutaju i određenu količinu vazduha pri tome. Obavezno je paziti da beba poslje jela podrigne, jer ako do toga ne dođe usljediće bolovi i blago povraćanje. Kod bolova u bebinom stomaku pomaže i utopljavanje stomačića bebe neim jastučićem isl. Prilikom bolova u bebinom stomačiću doro se pokazalo i blago masiranje stomačića bebe, a dobro je i da nježno uzmete nogice bebe i lagano ih pomičete prema gore i nastranu.
Majke koje doje bebe, da bebe nebi dobile grčeve trebale bi da izbjegavaju ovu hranu NPR ; zelje, mahunarke, češnjak. Ako hranite bebu na flašicu, onda trebate dnevnu količinu hrane za bebe rasporediti u više manjih obroka ( 5 do 6) kao nebi preopteretili probavu u beba. Bebi pre davanja flašice netreba mućkati flašicu, flašica se daje kada mjehurići iz flašice nestanu skroz. Nošenje djeteta je preporučljivo na podlaktici sa bebinim trbuhom prema dole kako bi lakše izbacilo vazduh iz stomaka. Možete kupiti i kapi na biljnoj osnovi protiv nadutosti, a ujedno i ublažavaju grčeve (posavjetovati se sa lekarom).
Nadamo se da smo vam pomogli kako da vi pomognete svojoj bebi, svi savjeti su strogo odabrani kako bi naše bebe bile srećne i zdrave.


This entry was posted on 23:14 and is filed under , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com