Angina Pectoris je bolest za koju je karaktrističan napad bola u predjelu prsa, u visini srca, u nekim slučajevima se bol širi lijevom rukom, gušenje, iznenadno znojenje, bljedilo, iznenada za par minuta bol prestaje a srce odjednom normalno radi. Uzroci bolesti Angine pectoris su mnogi i najčešće djeluju svi u istom trenutku. Ljek koji najviše pomogne kod ove bolesti je nitroglicerin. Nitroglicerin djeluje tako da širi koronarne arterije a to za rezultat ima dovođenje više kisika i krvi u srce. Artičoka je poznata u svijetu da sprečava Anginu pectoris, ali i još mnoge druge bolesti. Za lječenje umjerene Angine se koriste različite vrste bobica Gloga. Anđelika kao i druge biljke iz porodice šargarepa (šargarepa, celer, morač, paškanat, peršun), predstavljaju standarde ljekove za Anginu pectoris. Borovnica Širi krvne sudove i sprječava pritisak krvi, takođe je ljek za Anginu pectoris.

Prevencija - izbjegavati duga sjedenja, šetati što više u prirodi, baviti se redovno nekim sportom, održavati vašu optimalnu težinu, umjereno jesti hranu sa što manje masnoće, izjegavati nerviranje, prestati sa cigaretama i ići na redovne kontrole kod svoga ljekara.
Želimo vam brz oporavak uz naše savjete i recepte...


This entry was posted on 03:13 and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com