Zujanje u ušima (tintinitis) je naj većim dijelom povećana navala krvi na naše bubne opne, nadražaj nerva za slušanje, otvrdnjavanje bubne opne i otvrdnjavanje izlučenih masnih tvari. Protiv ovih tegoba najčešće pomaže gaženje po vodi, a još više pomažu hladne obloge oko nogu. Hladne obloge se ostavljaju preko noći, a ako se radi o masnom čepu u uhu, treba ići ljekaru da ga odstrani. Čim ljekar odstrani masni čep problem je odmah riješen. Kada pripremamo obloge za noge potrebno je da imate kratke pamučne čarape. Čarape se nakvase do iznad članaka, dobro se iscjede i obuku. Preko mokrih čarapa navučete vunene debele čarape, zatim, svaku nogu (stopalo) posebno umotati toplim vunenim krpama, pa obadva stopala zajedno umotati u neku vunenu deku isl. Na ovaj način privlači se krv u noge i samo po sebi navala krvi u uho se smanjuje.
Još jedan način smanjenja zujanja u ušima je sa listovima Kelja. Ove obloge se stavljaju oko potkoljenica, držati preko noći. Koliko je potrebno listova Kelja za jedno stopalo, zavisi od veličine stopala i veličine listova ( dva do tri lista). Listovi kelja se moraju dobro i čvrsto uviti oko potkoljenica. Listove dobro isprati vodom da bi odstranili prljavštinu, potom položiti ih krpu i valjati staklenom flašom dok se rebra ne isprave (rebra ne sjeckati).
Želimo vam brz oporavak.


This entry was posted on 12:08 and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com