Mnogi se pitaju kako se pravi jabukovo sirće. Taj pirodni i vrlo efikasan lijek se pravi vrlo jednostavno. Sameljite stucite ili po želi usitnite jabuke i iscjedite sok, dobijeni sok stavite u posudu za odležavanje ili vrijeme vrenja sirćeta, posudu prekrijte platnom zbog prašenja i insekata , nikako nesmjete zatvoriti hermetički posudu jer se onda vrenje nemože odvijati. Još jedna važna napomena - posuda za odležavanje sirćeta nebi trebala da bude od plastike. Posuda treba da bude na jednom mjestu koje je odprilike 15 do 20 celzijusa temperatura. Nakon tri mjeseca možda i manje procjedite više puta kroz gustu cjediljku, i naspete sirće najbolje u staklene flaše. Gljiva koja se napravila u sirćetu je idealna obloga za sva reumatska oboljenja. Za jabukovo sirće je najbolje koristiti jabuke divljake, one su najbolje i ukoliko koristite njih u 10 litara soka dodajte 100 grama šećera zbog bole fermentacije. Ako koristite domaće kalemljene jabuke, one moraju naravno da budu neprskane i posto su one ipak slatke šećer nemorate dodavati.Pa dragi moji čitatelji zdravlje je najveće bogastvo, onda čuvajte svoje bogastvo uz malo truda.


This entry was posted on 06:54 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com