Dali ste znali da su artičokesjajne za olakšavanje mamurluka.
To je fenomenalno povrće puno aktivnih sastojaka koji pomažu probavnom procesu, lomeći i uklanjajući masne kiseline i alkohol iz tjela.
Dokazano je da artičoke snižavajuholesterol u krvi i pomažu pri probavi masti.
One su bogate kalijem i folnim kiselinama, sadrže nisku količinu masti i dobar su izvor vlakana i vitamina C.
Kuhajte svježe artičoke u slanoj vodi 30 - 40 minuta i začini te ih limunovim sokom.
Možete koristiti i srčike artičoka u ulju; pokušajte sa onima u konzervi jer vam štede vrijeme posebno da oljuštite vanjsko lišće.

Najkvalitetniji sastojak artičoka je gorki cinarin koji poboljšava rad jetre i žuči, jako je dobar i nakon uzimanja antibijotika da očistite svoju jetru.


This entry was posted on 23:21 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com