Tri hormona od kojih zavisi mjesečni ciklus koji nas kontrolišu:Ako je sa hormonima sve uredu funkcionišu na sledeći način:

- Estrogen
Ovo je zajednički naziv za najvažnije ženske polne hormone koji pomažu sazrevanje jajne ćelije i učestvuju u ovulaciji. Od estrogena, između ostalog, zavise debljina  naše kože, jačina kostiju i raspoloženje.

- Progesteron
Hormon žutog tela preuzima glavnu ulogu u drugoj polovini ciklusa. On priprema matericu za trudnoću. Ukoliko ne dođe do oplodnje, nivo progesterona ponovo opada.

- Testosteron
Ovo je muški hormon koji, međutim, u manjim količinama proizvode i žene. On utiče na seksualno zadovoljstvo, važan je za rast i očuvanje mišića (srce, materica) i ukoliko je potrebno smanjuje nivo holesterola u krvi kod čovjeka.

Biljke koje dovode do harnonije rada hormona su: bjeli glog, hajdučka trava, njemačka kamilica, đumbir, naćurak, lipa, gospin plašt, konopljika, aloja vera, neven, i naravno kao jako bitan sastojak svih ovih biljaka u spravljanju lijekova i melema jeste i svinjska mast. U narednim postovima će mo opisati liječenje svake pojedinačne smetnje vezane za hormone i njihove hormonske promjene i bolesti vezane za hormone.

Želimo vam dobro zdravlje i dug i sretan život uz naše savjete.


This entry was posted on 00:08 and is filed under , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com