Bore-kese ispod očiju-podočnjaci.
Prvi vidljivi znakovi starenja su bore na licu ili tamni kolutovi ispod očiju. Gornji kapci mogu biti crveni i natečeni.
Simptomi: Zašto nastaju bore?
Bore kao pojava malih brazda različite dubine u koži.
 Podočnjaci naduvana potamnjela koža ispod očiju.
Bore i podočnjaci nastaju usljed gubitka elastičnosti što dolazi sa godinama. Možete imati i kratkotrajne izražene bore koje su izazvane jakim izlaganjem sunčevoj svjetlosti, naglim stresom ili dugotrajnim plakanjem.
Prve bore nastaju oko očiju i oko nosa.
Podočnjaci ili kese ispod očiju nastaju zbog zgusnjavanja tkiva i začepljenja limfnih sudova ispod donjih očnih kapaka, zbog čega nastaju lokalizovani problemi sa cirkulacijom limfe. To se najčešće događa zbog dugotrajne nesanice, stres, zamor i glavobolja još pogoršavaju problem sa podočnjacima.

Pravilno odabrane biljke mogu ublažiti ali i na dulji preijod izbrisati bore ako napravite harmoniju u vašem organizmu i pomognete biljkama direktno na bore ili podočnjake.

Napomena : uvjek koristite samo jednu biljku u toku jedne terabije biljkama na bore i podočnjake.
Oralna upotreba za borbu protiv bora: jagorčevina u kapsulama od 500mg. Popijte jednu kapsulu u toku jela i tako uradite dva puta dnevno. Možete i da pijete čaj od jagorčevine ali je slabijog efekta.

Spoljna upotreba: za borbu protiv bora nanesite kremu od nevena koju možete i sami napraviti u toku ljenjeg perijoda, ako kupujete kremu od nevena protiv bora birajte onu bez konzervanasa.

Za otklanjanje podočnjaka ili kesa ispod očiju: zeleni čaj u vrećicama potopite u vrelu vodu, sačekajte da se ohladi a zatim držite svaku kesicu na oko oko 10 minuta, isto možete napraviti i sa njemačkom kamilicom.
Mjere opreza koje sami morate uvesti da dobijanje bora usporite su : prestanak pušenja, izbjegavanje stresnih situacija, naučite da se opustite, hranite se zdravo, pijte bar 2l vode dnevno.
U zimskim mjesecima koristite masnije kreme, a u ljetnim hidrantne kreme(da sačuvate vlagu u koži).
Nikad svoju kožu ne izlažite prejakom suncu i vjetru.
Idelno bi bilo kad bi ste koristili masažu lica bar jedan puta sedmično - usporili bi ste nastanak bora bar za 50%.


This entry was posted on 03:48 and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 komentari:

    Mala greska kaže...

    Jako dobar post ...Hvala

  1. ... on 9. veljače 2011. u 05:15  


Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com