Grejpfrut citrus paradisi rutaceae
Kod nas su poznati grejpfrut sa crvenom i žutom jezgrom.
Drvo grejpfruta raste i do 8 metara visine. Dobijen je ukrštanjem slatke pomorandže i pamelo drveta uzgaja se od 1825 godine, vjeruje se da je tada sjeme grepfruta preneseno na Floridu.

Djelovi koji se upotrebljavaju u lječenju sa grejpfrutom su sjemenke grjepa i mesnati unutrašnji dijo koji je bogat sokom.
Grejpfrut se bere od septembra do proljeća.

Ekstrakt iz sjemenki grepfruta sadrži flavonoide i druga fenolna jedinjenja, aminokiseline, masne kiseline, vitamine E i C.
Grejpfrut ima antimikrobno dejstvo i preporučuje se u lječenju bakterijskih, gljivičnih, virusnih i parazitskih infekcija..Koristi se u borbi protiv nazeba, gripa i upale grla, kao i za lječenje crijevnih infekcija i dijareje.
Grejpfrit je najefikasniji u lječenju kad se jede svjež, jedite i onu bjelu koricu jako je ljekovita.
za lječenje kandide možete koristiti i kapsule od grejpfruta odnosno njegovog sjemena, uzimajte po 1 kapsulu dva puta dnevno.
U svim dijetama za mršavljene grejpfrut je nezostavan kao pomoć pri zdravom mršavljenju.
Naš savjet je da kad god ste u mogućnosti pojedete jedan grejp ili bar savremena na vrijeme da bi poboljšali svoje zdravstveno stanje organizma. U svemu budite umjereni ni sa čim nemojte pretjerivat.
Želimo vam dobro zdravlje uz naše savjete sa prirodom i njenim blagodatima koje nam pruža.


This entry was posted on 08:09 and is filed under , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com