Artritis-hronicna upala kostiju, strucnjaci tvrde da nastaje usljed slabljenje imuniteta a u isto vrijeme izlaganju zglobova jakoj hladnoci, genetski odnosno nasljedno.
Izgleda tako sto prvo pocne oboljelo mjesto da otice i taj otok je dugotrajan, nakon nekog vremena i ako se na vrijeme ne lijeci tolazi do okostavanja tog zgloba ili kositi sto je jako bolno i ruzno izgleda, takodje je moguce kako kost oboljeva ta se mice iz svog lezista i sebi trazi najbolji polozaj da bi funkcijonisala, to je vec podmako stadij bolesti.
Kao prvo morate da promjenite svoj nacin ishrane sto manji unos mesa, ako vec nemozete bar jedite bjelo meso sa sto manje masti, jer materije koje uzrokuju artritis hrane se iz sastva mesa naj vise. Iako vas boli kreci te se sto vise tim sprecavate napredak bolesti, najbolje da sebi svako jutro odredite obavezne vjezbe koje ukljucuju dijo oboljelog tjela.
Najbolji prirodni ljijek uz vec navedeno je: u litar rakije (od sllive, jabuke, kruske) stavite 20 divljih kestena i drzite na toplom ali tamnom mjestu 40 dana nakon toga stavljaj te obloge na bolno mjesto.
Dosta dobro je i da uzmete list od svjezeg kupusa oklagijom ga izgnjecite premazete pravim medom i previjete, otok i crvenilo nestanu za 5 dana ali nastavite i dalje sa oblogama bar jos toliko.
Obicno pored puta ili u zivici raste visoki cicak njegov list otkinete i sa strane koje su iglice previjete na nogu, osjecaj nije lijep al je djelotvoran.
Zelim vam dobro zdravlje i brz oporavak, u nadi da ce te biti uporni sa mojim savjetima sigurno ce te se bolje osjecati.


This entry was posted on 02:42 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 komentari:

    Berta Fatso kaže...

    Može li bolest zglobova pogoditi i djecu te je li to genetski nasljedno? Čitala sam nešto i ovdje o tome - dječji giht , zna li netko nešto više?

  1. ... on 26. studenoga 2013. u 02:48  
  2. Zdravlje i Priroda kaže...

    Dobar Post ! Zdravlje i Priroda

  3. ... on 21. siječnja 2015. u 10:54  


Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com