Dijareja-proliv.
Obicno dodje naglo, moze biti iz vise razloga lose kvalitete hranne, pokvarene hrane, lose higijene itd.
Morate piti dosta tecnosti sa mineralima i solima da nebi doslo do gubitka tecnosti.
Uz to je najbolje da pijete cajave nikako mlijeko i vocne sokove.
Znaci slani i napitak bogat mineralima. Uz to najbolji cajevi za proliv su od kupine i borovnice.
Caj od srednje hrastove kore ovi cajevi imaju taninsku kiselinu u sebi i tako stezu stolicu najbolje piti 3-4 solje caja dnevno ne vise da nebiste ostetili jetru.
Po meni naj bolji caj je od kore morskog sipka, najvjerovatnije da ce vam vec poslje druge solje ovog caja biti bolje i nemojte dalje da ga pijete ako je proliv stao jer ce te onda imati pretvrdu stolicu.
Opet napominjem uz cajeve piti napitke sa dosta minerala i soli zbog moguceg gubitka tecnosti ,(mozete nac paketice u apoteci i ubacite u prokuhanu vodu i pijete) sto je jako opasno.
U toku proliva najbolje da samo uzimate caj al ako nemozete trpiti glad mozete uzeti kuhanu rizu ili krompir al samo skuhano na vodi bez ikakvih zacina.
Prepecen hljeb i bananu.
Ako vam u roku 2-3 dana nije bolje od ovih napitaka idite hitno doktoru.


This entry was posted on 06:55 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:



Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com