Kurije oci i urasli nokti su mali a veliki problem.
Mali su ali uzasno puno bole i smetaju.Nastaju uglavnom od neudobne i zatvorene obuce, lose higijene i nepravilne pedikure (previse odsjecenih noktiju i zanoktica).
Da bi smo uopste sprijecili nastanak moramo nositi udobnu i prozracnu obucu, redovno odrzavanje higijene nogu, pravilan pedikir i manikir nogu, jednom mjesecno si trebate priustit masazu stopala. A ako vec imate problem najbolje se okrenuti prirodnim stvarima;
-za kurije oko najbolje i najdjelotvornije je da previjete koru banane meki dijo do koze nakon par sati promjenite oblog, kad je nestalo crvenilo lagano da ne ostetite previse kozu okolo izvadite kurije oko ili otidjite petikiru da to strucno uradi.
-za urasli nokat je najbolje da previjete komad suhe sljive, vrlo brzo ce te vidjeti i osjetiti napredak, ako vam se vec jako crveni i dobili ste upalu (jako je nateknuto crveno i curi gnoj), odrezite nokat kolko mozete, obratite se lijecniku da vam to dobro ocisti po potrebi da lijek i nastavite sa prirodnim lijecenjem, postoje i jako dobre kapi austrijskog porijekla-Huhneraugen-od firme Scholl, dva puta dnevno pokapate na urslo mjesto i nakon 5 dana sve se sasusi dobro iskiselite nogu i odstranite.Zelim vam dobro zdravlje i ugodan hod.


This entry was posted on 10:15 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 komentari:Razmena Banera - www.vojvodinacafe.com